Vaarika-laimi-kondenspiima-toorjuustukook

 

Eile saabus meie uus diivan ja seetõttu oli õhtul oodata külalisi, kellele kiirelt üks maitsev koogike oli vaja valmis vaaritada 🙂 Ajanappuse tõttu planeerisin klassikalist toorjuustukooki, kuid lõpuks otsustasin ka kapis asjatult seisvad vaarikad, laimi ja kondenspiima ära kasutada 🙂 Tulemus oli suurepärane ja kõik kiitsid taevani 🙂

Vaja läheb:

– pakk küpsiseid (kasutasin võiküpsiseid, kuid soovitan digestive küpsiseid)

– 50g võid

– 400g (2pk) Philadelphia toorjuustu (original ja mitte väherasvane)

– 3 muna

– purk kondenspiima

– üks laim

– pakk külmutatud vaarikaid

Tee nii:

– purusta küpsised ja sega sulatatud võiga, suru mass lahtikäiva rasvainega määritud koogivormi põhja, pane külmkappi.

– sega omavahel toasoe toorjuust, munad, kondsenspiim, vaarikad.

– riivi segusse ühe laimi koor ning pigista sisse ka sama laimi mahl (mina pigistasin pool, aga kui peate lugu hapukast maitsest, siis võib ka pigistada terve laimi)

– vala selgu küpsisepõhja peale ja küpseta 30-40 minutit 200-kraadises ahjus, seejärel lase jahtuda toatemperatuurini ja hoia tund kuni üleöö külmkapis. (minul piisas ka tunnist ajast ja kook oli ilusti tahenenud)

– kaunistuseks riivi peale laimikoor (soovi korral)

Advertisements

About Marta Jorits

Kokandushuvilisest tervisliku toidu gurmaan! :)

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: