Kondenspiimane kohupiima-õunakook

Täna sai taas koogitegu ette võetud, sest ämma saadetud eesti õunad tuli otstarbekalt ära kasutada. Kuna ilmad on juba nii külmad, siis ma ennast poodi ei viitsinud vedada ja seetõttu kasutasin kodus leiduvaid asju. Aga sellegipoolest nurrus minu Allan mulle, et see on kõige parem õunakook mis ta elus saanud on 🙂 Nimelt tuli kook väga mõnus ja mahlane, olgugi, et seda teha on väga lihtne ja seetõttu otsustasin ka retsepti teiega jagada 😉 Meile kohe üldse ei meeldi sellised kuivad koogid, mis suuremas osas ainult taignast koosnevadki..

Vaja läheb:

– lehttaigen

– 5 õuna

– pakk maitsestamata kohupiima

– kondenspiim (suured magusasõbrad võivad rahumeeli kasutada ära terve purgi, nii nagu mina tegin)

– 2 muna

– kaneeli

Määri vorm rasvainega kokku ning vooderda lehttaignaga.

Koori ning tükelda õunad, lisa kohupiim, kondenspiim, munad, veidi kaneeli ning sega kõik ained omavahel. Kalla segu taignale, aseta vorm ahju ning küpseta 200 kraadi juures 45-50 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun.

Lase koogil tund-kaks külmkapis või rõdul (väljas on juba piisavalt külm) jahtuda ja veidi taheneda ning serveeri millegi meelepärasega. Ise kasutasin šokolaaditükikesi 🙂

Süüta lõhnaküünal ja poe kallima kaissu kooki nautima 🙂 Jõulutunne meenub kohe..

Advertisements

About Marta Jorits

Kokandushuvilisest tervisliku toidu gurmaan! :)

One response to “Kondenspiimane kohupiima-õunakook

  1. Leivi

    Kindlasti proovin järgi õunakoogi. Tahaksin väga FB jälgida sinu tegemisi köögis. Kas sul on ka FB konto, kust saaks jälgida?

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: