Kana-riisiroog

See lihtne kana-riisiroog on samaaegselt nii tervislik kui maitsev kogupere roog. Tervislik seetõttu, et sisaldab endas häid ja ülivajalikke kiudaineid (täisterariis), mis hoiavad kõhu korras ning kaalu soovitud tasemel. Valguallikaks on kanafilee, vitamiinid saab kätte paprikast ja porrust ning lisandiks olevast aurutatud porgandist 🙂 Seega on minu arvates tegemist väga mitmekesise ja tasakaalustatud kiiresti valmiva toiduga, mis on samal ajal ka väga maitsev roog nii meestele kui lastele 🙂 Seega argipäeva õhtusöögiks ideaalne valik!

Vaja läheb:

– täisterariis

– kanafilee

– karrimaitseaine, sool, pipar

– porgand

– punane paprika

– 10cm jupp porrut

Kõigepealt pane keema täisterariis ja arvesta, et selle keetmine võtab aega umbes 30-40 minutit. (Nii on vähemalt selle riisiga, mida mina kasutasin)

Pruunista kanafilee, maitsesta soolaga ja kollase karrimaitseainega. Tõsta kõrvale.

Kuumuta puhtal pannil õli (võib kasutada ka võid, nagu mina tegin), pruunista seal paar minutit porrut, seejärel lisa paprika ja kana ning prae veel mõni minut.

Lõpuks lisa riis ja sega kõik omavahel läbi.

Serveeri meelepäraste köögiviljadega.

🙂

Advertisements

About Marta Jorits

Kokandushuvilisest tervisliku toidu gurmaan! :)

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: