Tervislik peedirisoto

_DSC0478Olen suur peedi ja täisterariisi fänn ning otsustasin proovida need kaks maitsvat ja tervislikku asja omavahel segada 🙂 Kõrvale sai ahjus küpsetatud erinevate kapist leitavate maitseainetega maitsestatud kanafilee, mis on minu meelest ideaalseim lisand üldse, kuna kanafilee on väherasvane ja proteiinirohke ning lisaks ka väga maitsev lihaline 🙂

Vaja läheb (kogused vastavalt oma soovile ja sööjate arvule):

– täistera riis

– peet

– maitseained (köömned, sidrunipipar)

– sidrun

– kanapuljong

– kanafilee

– veidi oliiviõli ja erinevaid kuivatatud ürte, ürtide segu vms

Kõigepealt puhastasin peedid, selleks nühkisin nad korralikult jooksva vee all puhtaks, lõikasin ära juureosa, kuid ei koorinud  ja panin tervetena kanapuljongisse keema. Samal ajal panin keema ka täisterariisi. Seejärel pritsisin kanafilee tükid mõlemalt poolt oliiviõliga ja maitsestasin erinevate maitseainetega (sidrunipipar, ürdisegu jne) ja pistsin ahju umbes 25 minutiks. Kui peedid olid pehmeks keenud, lõikasin nad väikesteks tükkideks ja kuumutasin pannil koos riisiga läbi, lisasin natuke ka puljongit ja maitseaineid (köömned, sidrunipipar, veidi värskeltpressitud sidrunimahla).

Advertisements

About Marta Jorits

Kokandushuvilisest tervisliku toidu gurmaan! :)

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: