Täistera kuskuss köögiviljade ja tuunikalaga

DSC_1083

Kuskuss (cous-cous) on üks äraütlemata maitsev ja lihtsasti valmistatav lisand kartuli, pasta või riisi asemel. Soovitan kindlasti kasutada täisterakuskussi, eriti neile, kes soovivad heas vormis olla 😉 See kooslus on üheks minu lemmikuks kujunenud seetõttu, et valmistamine võtab aega kõigest 10-15 minutit ja lisandi ehk tuunikala valmistamine nõuab ainult konservi avamist. Kuigi seda toitu võiks selle põhjal nimetada kiirtoiduks, on asi ebatervislikust kiirtoidust tegelikult kaugel 🙂

Vaja läheb (kogus neljale)
– kaks porgandit
– suur punane paprika
– u. 15 cm jupp porrut
– 3 dl TÄISTERAkuskussi 🙂
– 3dl vett
– värskelt jahvatatud meresoola ja musta pipart
– 2 tuunikalakonservi (esiteks kindlasti tükkidena, sest see purustatud tuunikala on üsna kahtlase maitsega ja teiseks kindlasti olgu konservid vees, sest õlina kasutatakse nendes konservides kõikvõimalikke ülejääke, rääkimata sellest transrasvade kogusest, mida see üks konserv sisaldab)

Kõigepealt mõõda kuskussi täpselt 3 dl, pane see mingisse kaussi, purusta meresoola peale, mõõda 3 dl keedetud vett ning kalla kuskussile peale. Pane kausi peale taldrik ja lase kuskussil paisuda, seni kuni valmistad juurviljad. Seejärel tükelda porru, tee porgandist ja paprikast pikad peenikesed viilud (umbes nagu vokkides kasutatakse), hauta neid oliiviõlis või võis umbes 7-8 minutit, maitsesta jahvatatud meresoola ja musta pipraga. Lisa kuskuss juurviljadele, sega hoolikat ja maitsesta veel, kui vaja.
Nõruta tuunikala konservist vedelik ja serveeri kuskussi koos tuunikalaga. Kõrvale sobib väga hästi külm küüslaugukaste (hapukoorest, küüslaugust ja maitseainetest).

Enjoy :))

About Marta Jorits

Kokandushuvilisest tervisliku toidu gurmaan! :)

1 responses to “Täistera kuskuss köögiviljade ja tuunikalaga

  1. kät

    kusskuss lemmik 🙂

Lisa kommentaar