Süümekatevaba kook ehk maasika-banaani toorkook

Printessi seitsme kuu sünnipäeva tähistasime seekord ülitervisliku ja vitamiiniderohke banaani-maasika toorkoogiga. Sõnad kook, ülitervislik ja vitamiiniderohke satuvad harva ühte lausesse, kuid tänu sellele retseptile saab taaskord tõestust väide, et tervislik toit ja kaunis vöökoht ei tähenda alati pelgalt kapsalehte!

Teiseks suureks plussiks selle koogi juures on see, et valmistamiseks kulub vaid 15 minutit! Tahkuda võiks see külmas küll üle öö, kuid mina pistsin koogi külmikusse hommikul ja õhtuks oli see juba täitsa lahtilõigatav 🙂

Mida siis sisaldab see ülitervislik ja vitamiiniderohke, kuid siiski väga maitsev toorkook?

1. 400 grammi külmutatud maasikaid

2. nelja suuremat banaani

3. umbes 200 ml Alpro sojabaasil vaniljekastet

4. poolt pakki kuivatatud ploome

5. 300 grammi kookoshelbeid

Umbes 10 tundi enne koogivalmistamist pane kuivatatud ploomid toasooja veega ligunema ja külmutatud maasikad blenderisse sulama. Kurna ploomid, tee need kahvliga pudruks – jääb kleepuv mass, mille segad kohviveskis jahvatatud kookoshelvetega. Suru saadud segu koogivormi põhja.

Seejärel blenderda maasikad, banaanid ja vaniljekaste. Kalla koogipõhja peale ja pane kook külmkappi tahkuma.

Ja söö seda kooki nii palju kui sisse mahub – mida rohkem, seda parem! 😉

Advertisements

About Marta Jorits

Kokandushuvilisest tervisliku toidu gurmaan! :)

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: